X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a promis să clarifice chestiunea privind bazele SUA în Moldova

7 aug. 2017,, 14:52   Politică
5226 19

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că intenţia SUA de a construi opt noi obiecte militare în satul moldovenesc Bulboaca nu a fost coordonată cu el şi este o provocare. El a promis „să clarifice” această chestiune, comunică NOI.md cu referire la presa rusă.

„Consider că este o provocare ordinară din partea Guvernului Moldovei. Construcţia obiectelor militare trebuie coordonată cu preşedintele ţării, care este şi comandantul suprem. Această chestiune nu a fost coordonată cu noi. Ne vom clarifica”, a declarat Dodon.

La întrebarea, dacă el va bloca intenţia SUA de a construi la baza din Bulboaca opt obiecte militare, Dodon a răspuns „neapărat, pentru început trebuie să ne clarificăm despre ce este vorba”.

Baza militară din Bulboaca este situată la doar cîteva zeci de kilometri de la Chişinău. În august, la bază au avut loc exerciţii militare comune moldo-americane Dragoon Pioneer. Totodată, preşedintele Moldovei a declarat în mai multe rînduri că este împotriva aderării republicii la NATO şi participării militarilor moldoveni la aplicaţiile ţărilor-membre ale Alianţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?