Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost infirmată principala cauză a apariției omului

8 aug. 2017,, 00:01   Ştiinţă şi IT
8170 7

Oamenii de știință de la Universitatea George Washington din Statele Unite au ajuns la concluzia că schimbările climatice nu a constituit forța motrice a evoluției umane, așa cum cred mulți specialiști.

Apariția oamenilor primitivi, în opinia lor, ar fi putut avea loc din întîmplare. Articolul savanților a fost publicat în revista Paleobiology, citată de site-ul Phys.org.

Genul Homo, căruia îi aparține omul modern, a apărut acum 2,5-2,8 milioane de ani, cînd s-a produs o irupție de speciație. Se crede că acest lucru a fost posibil din cauza schimbărilor climatice globale. Totodată, dispăreau unele habitate și apăreau altele, fapt ce a provocat apariția unor noi specii. Cu toate acestea, oamenii de știință americani au modelat o dezvoltare evolutivă a vieții pe Pămînt fără influența factorilor externi.

S-a dovedit că în procesul de evoluție irupțiile de speciație pot avea loc din întîmplare, fiind comparabile ca scară cu cele care au dus la apariția omului. Potrivit cercetătorilor, acest lucru indică faptul că genul Homo ar fi putut apărea fără implicarea schimbărilor climatice.

Oamenii de știință cred că studiile viitoare trebuie sa ajute la stabilirea cauzei exacte a apariției anumitor trăsături umane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?