X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O delegație a cercurilor de afaceri din Iran va vizita Moldova

7 aug. 2017,, 11:30   Politică
1708 0

Moldova intenționează să coopereze cu Iranul în domeniul transportului, investițiilor și tranzitului.

Perspectivele extinderii cooperării și realizării proiectelor mixte vor fi discutate cu delegația cercurilor de afaceri din Iran care, împreună cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie a acestei țări, va vizita Moldova pînă la finele acestui an.

Subiectul a fost discutat în cadrul unui dejun de lucru luat astăzi de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu președintele Camerei de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură a Iranului, Gholam Hossein Shafei, relatează NOI.md.

Șeful statului moldovenesc a scris pe rețelele de socializare că în cadrul întrevederii el a menționat existența unui potenţial enorm pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice între ambele ţări: complementaritatea economiilor naţionale în sectorul agrar, exportului reciproc al utilajelor tehnologice, a aparatelor electrice etc. De asemenea, Igor Dodon a atras atenția asupra oportunităților de colaborare în domeniul transporturilor, investițiilor, turismului.

„Situaţia la zi în domeniul schimburilor comerciale demonstrează necesitatea avansării dialogului bilateral cu privire la informarea reciprocă asupra oportunităţilor de afaceri şi domeniile de interes comun. Mi-am exprimat încrederea că organizarea forumului oamenilor de afaceri ai ambelor state va contribui la dinamizarea și consolidarea raporturilor de cooperare”, a scris președintele Moldovei.


Potrivit lui, pînă la finele anului delegația cercurilor de afaceri a Iranului va vizita Moldova împreună cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?