Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

SUA vor construi noi obiecte militare pe teritoriul Moldovei

7 aug. 2017,, 10:30   Externe
6313 2

Forțele Navale ale SUA caută un antreprenor pentru executarea lucrărilor de construcţie pe teritoriul bazei de antrenament a Armatei Naţionale a Moldovei din satul Bulboaca, care se află la cîțiva zeci de kilometri de Tiraspol, capitala autoproclamatei RMN.

Conform condiţiilor tenderului, viitorul antreprenor trebuie să efectueze „proiectarea şi construcţia obiectelor pentru simularea operaţiunilor militare în condiţiile construcţiilor urbane de la baza de antrenament Bulboaca”.

În document se menţionează că executorul trebuie „să respecte strict regulile pentru organizaţiile de antreprenori, inclusiv cerinţele Ministerului Apărării şi Ministerului Forţelor Navale ale SUA, Comandamentului de construcţii inginereşti al FMM (NAVEAC)”; precum şi să obţină acordul autorităţilor moldovene, în special, al Ministerului Apărării al RM.

„Respectarea strictă a normelor tehnice și juridice ale Moldovei, ţinîndu-se cont de normativele tehnice ale Moldovei faţă de obiectele militare. Respectarea normelor americane faţă de depozitele de muniţii. Respectarea strictă a normelor Moldovei de securitate, cu excepţia cazurilor cînd normele americane de securitate sînt mai stricte şi nu contravin normelor moldoveneşti de securitate”, se menţionează în document.

Se planifică înălțarea a opt obiecte, trei dintre care au un caracter obligatoriu, anume oficiul, blocul locativ și hotelul. Printre edificiile suplimentare se numără școala, centrala de prestări servicii, edificiile locative și centrul comercial.


Din anul 2012 baza militară de la Bulboaca se află în proces de renovare cu suportul financiar al SUA, în valoare de 1,6 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?