X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Rogozin

5 aug. 2017,, 16:29   Politică
7654 17

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin la Ambasada Rusiei în Iran.

Igor Dodon afirmă, în postarea sa pe Facebook, că a discutat cu Dmitri Rogozin despre evenimentele care au avut loc în ultimele două sîptămîni, au clarificat situația actuală dintre Republica Moldova și Federația Rusă și au convenit asupra domeniilor prioritare de activitate pentru următoarele luni.

Cei doi oficiali au discutat și despre decizia autorităților de la Chișinău de a-l declara pe Rogozin persona non grata în Republica Moldova.

„Anunțarea domnului Rogozin, co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, arată reticența guvernului Moldovei (a cărei legitimitate este pusă la îndoială majoritatea cetățenilor Republicii Moldova și a unor parteneri externi) să colaboreze cu Guvernul rus pentru a soluționa problemele critice cu care se confruntă agenții economici din Moldova și cetățenii noștri care se află în Rusia. Aceste acțiuni au ca scop subminarea eforturilor Președinților Republicii Moldova și Rusiei cu privire la revenirea dialogului strategic și parteneriatului între țările noastre”, relatează șeful statului.

„În același timp, remarc faptul că această poziție este categoric inacceptabilă și nu poate fi aprobată de o majoritate covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova. Mai mult de 65% dintre ei consideră Rusia un stat prietenos și așteaptă de la autoritățile din Moldova o cooperare și un parteneriat avantajos și constructiv. în acest sens, am rugat partenerii noștri ruși să se abțină de la sancțiuni care vor afecta și vor lovi interesele cetățenilor obișnuiți și agenților economici. De posibilele sancțiuni comerciale și migraționale vor suferi nu miniștrii și deputații de la guvernare, dar moldovenii obișnuiți care nu poartă nicio vină”, susține președintele.


„Realizînd politica fără precedent a autorităților moldovenești, agresivă și nicidecum argumentată din punct de vedere a normelor diplomatice, îndemn partenerii noștri ruși să dea dovadă de înțelepciune, să nu cedeze în fața provocărilor evidente a funcționarilor temporari din Moldova și să continue agenda pozitivă care am convenit-o cu președintele rus, Vladimir Putin și am început să o punem în în practică, de la începutul acestui an”, subliniază Igor Dodon.

La final, Igor Dodon a menționat că în calitate de Președinte al Republicii Moldova, va apăra interesele poporului moldovenesc și intenționează să blocheze prin toate mijloacele legale posibile, inclusiv boicotarea proiectelor de legi adoptate de Parlament, încercările Partidului Democrat de a sabota și distruge relațiile bilaterale cu Federația Rusă. „Este total inacceptabil să țină ostatici întreaga țară și să submineze fundamentul relațiilor diplomatice între state, din cauza intereselor înguste de partid”.

Iată postarea integrală a președintelui Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?