X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon: Autorităţile vor bloca în continuare orice decizie a preşedintelui

4 aug. 2017,, 15:40   Politică
6434 13

Preşedintele Igor Dodon consideră că autorităţile Moldovei, Parlamentul şi Guvernul, vor bloca în continuare orice decizie a lui şi intenţiile de a implementa reforme.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Infotag, el a declarat că acest lucru a devenit absolut evident după decizia Curţii Constituţionale privind iniţiativa preşedintelui de a desfăşura un referendum consultativ la 24 septembrie.

"Poporul vede şi foarte bine înţelege acest lucru. În orice caz, vom atinge obiectivele spre care tindem. În special, acest lucru se va întîmpla la viitoarele alegeri parlamentare", a spus preşedintele RM.

El consideră că "ţara va avea un an dificil, un an de luptă între preşedinte, pe de o parte, şi Parlament și Guvern, pe de altă parte".

"Vom bloca orice iniţiative care nu reprezintă interesele poporului moldovenesc. În cazul în care Parlamentul va încerca să demită din funcţie preşedintele, atunci va fi un referendum, pe care autorităţile vor fi obligate să-l desfăşoare", a menţionat Dodon.

Preşedintele spune că "urmează alegerile parlamentare, la care vor obţine victorie forţele proprezidenţiale".

"Doar atunci în Moldova va exista o colaborare eficientă între preşedinte, Parlament şi Guvern. Odată ce vor avea loc alegerile parlamentare, mă voi întoarce la subiectul cu privire la atribuţiile preşedintelui, dar pînă atunci Parlamentul va bloca toate acţiunile întreprinse de mine în acest sens", a menţionat el.

Întrebat despre faptul dacă nu îl sperie diviziunea periculoasă a poporului moldovenesc în "proeuropeni" şi "proruşi", Dodon a spus că "în Moldova aşa a fost permanent".

"Cu părere de rău, în următorii ani nu vom putea scăpa de acest lucru. Aş fi fericit dacă după alegerile parlamentare am reuşi să creăm o majoritate şi un guvern promoldovenesc, pentru a pune un veto pe lupta geopolitică pentru o anumită perioadă. Acest lucru ar fi corect, deoarece, în primul rînd, trebuie să sporim calitatea de viaţă a oamenilor. Cu regret, pînă în anul 2018 această divizare va persista", a spus el.

Preşedintele consideră că Moldova are şanse reale de a crea după anul 2018 o majoritate parlamentară "promoldovenească", care se va ocupa, în special, de preferinţele cetăţenilor. "Toţi vor un lucru – să trăiască mai bine. Majoritatea doreşte să unim ţara. Anume cu aceste subiecte strategice şi prioritare ne vom ocupa după anul 2018", a încheiat preşedintele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?