X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Închisoare pe viață pentru patru bărbați care pregăteau un 'atac terorist'

3 aug. 2017,, 18:10   Externe
1655 0

Patru bărbați care au planificat un 'atac terorist' împotriva poliției și a armatei britanice au fost condamnați joi la închisoare pe viață de către tribunalul londonez din Old Bailey, relatează AFP.

Cei patru fuseseră arestați în luna august anul trecut, autoritățile temîndu-se de un atac iminent. O bombă și cuțite cu inscripția 'kafir' (necredincios) au fost descoperite în vehiculul unuia dintre ei.

Un agent al serviciului de informații britanic MI5 a făcut această descoperire în timp ce încerca să plaseze microfoane în mașina suspectului.

Naweed Ali, 29 de ani, Khobaib Hussain, 25 de ani, Mohibur Rahman, 33 de ani, și Tahir Aziz, 38 de ani, au negat că ar fi pregătit un atentat. Ei au susținut că armele descoperite în mașină au fost plasate acolo de agentul MI5. Acesta din urmă a fost audiat timp de 12 zile de către instanța de judecată și a respins toate acuzațiile formulate la adresa sa. După 22 de ore de deliberări, cei patru bărbați au fost găsiți în unanimitate vinovați de 'pregătirea unui atac terorist'.

Naweed Ali și Khobaib Hussain au mai fost condamnați pentru fapte similare în 2012 după ce participaseră la o tabără de antrenament în Pakistan.


Ei au fost închiși în aceeași unitate cu Mohibur Rahman, încarcerat pentru posesie de documente ale Al-Qaida în care se explica modul de fabricare a explozibililor. Împreună, cei trei deținuți au început să elaboreze un plan pentru un viitor atentat.

'Este a doua oară cînd trei dintre acești indivizi sînt condamnați pentru fapte de terorism, după ce au pregătit atentate', a reacționat Matt Ward, șeful unității de combatere a terorismului din regiunea West Midlands, unde cei patru bărbați au fost arestați. El le-a cerut autorităților să facă mai mult pentru a preveni riscul de atacuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?