Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mare atenție la arșița de afară: Poate provoca multiple consecințe

3 aug. 2017,, 10:30   Societate
3965 0

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează asupra riscurilor la care sînt expuși oamenii în perioada caniculară. Avertizările specialiștilor vin în contextul instalării codului portocaliu de temperaturi ridicate instituit pe teritoriul țării.

Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 3-5 august 2017, în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35 și 38°C.

În aceste condiții crește riscul de producere a incendiilor și arderii vegetației uscate. Pentru a preveni situațiile nedorite, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

Mai mult, persoanele sînt îndemnate să meargă la scăldat doar în locuri autorizate, unde bazinele acvatice sînt dotate cu stații de salvare. Salvatorii vin cu atenționări și față de oamenii care se expun căldurii în orele de vîrf.

Persoanele sînt îndemnate să consume apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale al MAI, pe parcursul ultimelor 24 de ore peste 300 de oameni s-au adresat la cele trei puncte de reabilitare instalate de salvatori. Corturi anticaniculă au funcționat ieri în raioanele Strășeni, Ungheni și Hîncești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?