Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministerul rus de Externe: Decizia Moldovei este o acțiune periculoasă

2 aug. 2017,, 22:51   Politică
5282 18

Ministerul rus de Externe a condamnat vehement decizia "iresponsabilă" Republicii Moldova de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, convocându-l pe ambasadorul moldovean şi ameninţând cu "o reacţie adecvată" la o acţiune care riscă "destabilizarea" Europei.


Guvernul Republicii Moldova l-a declarat miercuri persona non grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin. Oficialul rus criticase dur Guvernul de la Chişinău şi Bucureştiul după ce i s-a interzis trecerea prin spaţiul aerian al României pentru a ajunge într-o vizită oficială în Republica Moldova. De altfel, Dmitri Rogozin a manifestat disponibilitatea de a încerca din nou, în septembrie, să se deplaseze în Republica Moldova.

În replică, ambasadorul moldovean în Rusia a fost convocat miercuri seară la Ministerul rus de Externe.

"Este vorba de o decizie iresponsabilă a Chişinăului, o acţiune deliberată în sensul subminării relaţiilor Rusiei cu Republica Moldova", a reacţionat Ministerul rus de Externe.

"Acţiunile de acest fel generează indignare legitimă şi vor fi urmate de o reacţie adecvată. În plus, trebuie să atragem atenţia asupra faptului că acţiuni periculoase de acest fel riscă să aibă influenţă destabilizatoare asupra situaţiei regionale şi a întregii Europe", avertizează Ministerul rus de Externe.

Astăzi și Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a criticat dur decizia Guvernului prooccidental de la Chişinău de a-l declara persona non grata pe vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, considerând măsura un "act de mare stupiditate politică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?