X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Leancă: Nu aș sfătui pe nimeni să se angajeze într-un schimb de replici cu Rogozin

2 aug. 2017,, 11:01   Politică
9662 13

Mesajele dure adresate Chișinăului de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin vor avea în cel mai rău caz consecințe neînsemnate, se arată convins vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, citat de NOI.md.

Liderul PPEM afirmă că cea mai bună tactică a Chișinăului ar fi să nu răspundă provocărilor venite din partea oficialului rus.

„În ceea ce privește aceste mesaje foarte dure și care depășesc categoric limbajul academic și diplomatic ale domnului Rogozin, am avut și eu o anumită experiență de comunicare cu domnia sa și concluzia mea e că cel mai bine e să nu te angajezi într-un dialog sau schimb de replici acide cu domnia sa. Bănuiesc eu că așa își creează imaginea de oameni fermi în Federația Rusă, deci categoric nu i-aș sfătui nici pe cei de la Chișinău să se angajeze într-un schimb de replici cu el”, a comentat Leancă într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit politicianului, relația bilaterală moldo-rusă a fost deteriorată, iar „mai rău ca acum nu prea are ce să fie”. Leancă nu exclude totuși că în urma zădărnicii vizitei lui Rogozin la Tiraspol, anumiți demnitari din România și Republica Moldova ar putea fi incluși în „lista neagră” a Federației Ruse.

„La nivel de efecte, dînsul, sînt convins, va încerca să demonstreze că are o anumită pondere în procesul de luare a deciziilor al Federației Ruse și, așa cum a promis, ar putea anumite persoane din România, nu-i exclus și din Republica Moldova, să fie puse pe „lista neagră” a Federației Ruse, pe un fel de sancțiuni. Dar în ce măsură aceste declarații ale lui vor fi realizate, nu-mi dau seama. Eu nu cred că am putea vedea anumite efecte negative, fiindcă relațiile, din păcate, și asta o spun cu o anumită tristețe, relația dintre Chișinău, cel puțin, și Moscova e o relație deloc bună. E o relație unde factorul politic interferează și distorsionează relația comercială, relația economică. Este un fenomen mai vechi deja, deci mai rău nu prea are ce să fie”, a adăugat el.


Nici evoluția reglementării transnistrene nu va fi afectată de aceste tensiuni politice, se arată convins Leancă. „Nu cred și nu văd care ar fi aceste consecințe negative pe plan practic pentru relația moldo-rusă”, a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?