Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Sheriff” a fost eliminat din Liga Campionilor (VIDEO)

2 aug. 2017,, 10:50   Sport
6477 0

Clubul de fotbal „Sheriff” nu a reuşit să se califice în runda play-off a Ligii Campionilor (LC).

Campionii en-titre la fotbal ai Moldovei au cedat clubului „Karabah” în meciul retur al rundei de calificare a LC cu scorul de 1:2. Discipolii timonierului echipei „Sheriff” Roberto Bordin în două meciuri nu au reuşit să marcheze niciun gol, comunică NOI.md.

Meciul retur al clubului „Sheriff”, care a avut loc la Tiraspol, a suscitat interesul suporterilor locali, care au completat mai mult de jumătate din stadion. Fanii şi atmosfera de acasă le-au permis „viespilor” (supranumele fotbaliştilor din „Sheriff” în rîndurile suporterilor – n.red.) să impună ritmul în prima repriză, să obţină avantaj teritorial şi să organizeze o serie de atacuri pe jumătatea adversă a terenului, dar niciunul dintre ele nu a permis echipei tiraspolene să deschidă scorul. La finele primei reprize jucătorii din „Karabah” au întreprins un contraatac, pe care nu a reuşit să-l întrerupă fundaşul echipei „Sheriff”, Veaceslav Posmac. Atacantul echipei azere Dino Ndlovu a profitat de greşeală şi a trimis balonul în poarta goalkeeperului gazdelor, Zvonimir Mikulic.


Decalajul de scor a impus clubul “Sheriff” să intensifice presiunea oaspeţilor imediat după pauză. Discipolii lui Roberto Bordin au întreprins la începutul reprizei a doua o serie de atacuri periculoase asupra porţii goalkeeperului clubului “Karabah”, Ibrahim Sehic. În minutul 52 stranierul croat Josip Brezovec a şutat spre poarta adversarilor din Azerbaidjan, dar Sehic a respins balonul şi l-a direcţionat spre corner. Jucătorul din “Sheriff” a executat lovitura din poziţie standard deasupra careului de pedeapsă. Acolo, într-o poziţie avantajoasă se afla Veaceslav Posmac, care a reuşit să şuteze mai sus de poartă şi a ratat cea mai mare posibilitate a clubului “Sheriff” de a majora scorul.

La finalul meciului gazdele au întreprins un atac disperat, în cadrul căruia Josip Brezovec a pasat cu exactitate lui Ziguy Badibanga, care se afla la cîţiva metri de la poarta clubului “Karabah”. Apărarea compactă a fundaşilor nu i-a permis fotbalistului din “Sheriff” să şuteze în poartă, lăsînd clubul fără şanse de a se califica în următoarea etapă a Ligii Campionilor. Oaspeţii din Azerbaidjan, la rîndul lor, nu vreau să rateze momentele lor şi în minutul 86 stranierul spaniol din “Karabah” Miguel Madera a şutat direct sub transversala porţii echipei “Sheriff”. În ultimul minut arbitrul a stabilit un penalti în poarta clubului “Karabah”, care a fost realizat de atacantul Ziguy Badibanga, dar, conform sumei ambelor meciuri, echipa azeră a marcat un număr mai mare de goluri. În acest mod, clubul din Tiraspol a fost eliminat din LC, dar acum a obţinut posibilitatea de a juca în runda play-off a Ligii Campionilor.

Menţionăm că “Sheriff” a devenit unicul dintre cele patru cluburi ale Campionatului Moldovei, care au continuat evoluţia în turneul european de fotbal sub egida UEFA. Celelalte trei echipe care au evoluat în Liga Europei (al doilea ca prestigiu turneu european al cluburilor după LC), au fost eliminate în etape incipiente. Astfel, cluburile “Dacia”şi “Milsami” au fost eliminate deja în prima rundă de calificare, iar “Zarea” a acces în următoarea etapă a turneului, unde a cedat în fața adversarilor din Cipru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?