X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Regulamentul „Eurovision”, modificat din cauza scandalului cu Samoilova

2 aug. 2017,, 11:50   Externe
2358 1

Pe 22 martie 2017 autoritățile ucrainene au anunțat o interdicție de intrare în Ucraina timp de trei ani pentru interpreta rusă Iulia Samoilova, din cauza evoluției sale în Crimeea în 2015.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (UER) a introdus modificări în regulamentul concursului „Eurovision” după incidentul din 2017 cu interpreta rusă Iulia Samoilova, căreia autoritățile ucrainene i-au blocat accesul la eveniment, din cauza unui concert susținut de interpretă în Crimeea. Acest lucru este menționat într-un mesaj postat pe site-ul Esctoday (Centrul de Informare al concursului „Eurovision”).

„Eurovision-2017” de la Kiev s-a confruntat cu o serie de incidente nedorite, multe dintre care aproape au dus la transferarea evenimentului în afara țării gazdă – Ucraina, scrie în mesaj. Acest lucru a determinat necesitatea introducerii unor modificări și adaptării la normele viitoarelor concursuri „Eurovision” .

De menționat că cea mai neplăcută problemă a fost interdicția de intrare a interpretei ruse Iulia Samoilova. Acum, în conformitate cu noile reguli ale concursului, radiodifuzorii naționali nu trebuie să includă în delegațiile sale persoane care au restricții de intrare în țara care va găzdui concursul de muzică internațional.

În plus, modificările în regulamentul concursului vizează regulile de selectare a juriului: reprezentanții lui nu trebuie să aibă nicio legătură cu participanții sau piesele pe care le interpretează. Organizatorii „Eurovision”-ului speră că această măsură va contribui la evaluarea obiectivă a artiștilor.


După cum a comunicat anterior AI Regnum, pe 22 martie 2017 autoritățile ucrainene au anunțat o interdicție de intrare în Ucraina timp de trei ani pentru interpreta rusă Iulia Samoilova, din cauza evoluției sale în Crimeea în 2015. Conducerea EBU nu a putut influența decizia autorităților ucrainene.

Pe 13 aprilie, MAE al Ucrainei și-a explicat, de asemenea, poziția referitoare la situația cu Samoilova. Accesul interpretei pe teritoriul Ucrainei a fost închis „din cauza încălcării legislației”, a explicat Ministerul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?