X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Diplomații americani, suspectați că au furat lucruri de la vila Ambasadei de la Moscova

1 aug. 2017,, 22:30   Externe
4252 5

Angajații Ambasadei SUA ar fi putut lua de la vila diplomatică din Serebreanîi Bor obiecte de interior care aparțin Rusiei.

Astfel de îngrijorări au fost exprimate de Partidul Liberal Democrat din Rusia (LDPR) într-o declarație publicată pe site-ul său astăzi, 1 august.


Liberal-democrații consideră inadmisibil „furtul imobilului rusesc“ și au reamintit că clădirea a fost transmisă părții americane numai pentru chirie. „În acest sens, Partidul Liberal Democrat și-a exprimat protestul față de sustragerea de la vila din Serebreanîi Bor a oricăror lucruri care aparțin Rusiei“, se arată în declarație.
Azi dimineață fosta reședință de vară a misiunii diplomatice a fost părăsită de un convoi de trei camioane – un SUV, o camionetă și un taxi – pline cu mobilier și lăzi.


Pe 31 iulie secretara de presă a ambasadei SUA, Mary Olson, s-a plîns de faptul că diplomații americani de două zile nu au acces în clădire și, prin urmare, nu-și pot lua lucrurile. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a negat acuzațiile, spunînd că problema a fost legată de faptul că americanii nu dispuneau de permisiune pentru intrarea camioanelor pe teritoriul parcului Serebreanîi Bor.


Misiunea diplomatică a SUA urmează ca pînă la 1 septembrie să reducă numărul total de angajați la 455 de persoane. În plus, de la 1 august, personalul ambasadei SUA din Moscova are interdicția de a utiliza vila din Serebreanîi Bor, precum și camerele de depozitare de pe strada Dorojnaia. Aceste măsuri au fost luate drept răspuns la proiectul de lege privind înăsprirea sancțiunilor anti-rusești aprobat de Congresul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?