Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Germania a încetat să aibă încredere în propria industrie auto

1 aug. 2017,, 17:41   Ştiri Auto
4459 0

Valul „dizelgeyt“-urilor a lovit întreaga troiță germană: în afară de Concernul VAG, o serie de rechemări ale autoturismelor cu motoare diesel operează și Companiile Mercedes și BMW.

Acest lucru nu numai că provoacă pierderi financiare, ci și duce la pierderea reputației, totodată în aceeași Germanie au fost găsite dovezi destul de ilustrative în acest sens.

Institutul de Cercetare a Opiniei Publice Emnid a realizat un sondaj de opinie la comanda ziarului german Bild am Sonntag. Scopul sondajului a fost de a evalua nivelul de încredere a locuitorilor Germaniei față de companiile de automobile germane, în lumina scandalului de rezonanță cu autoturismele cu motoare diesel.

Potrivit rezultatelor sondajului, publicat pe site-ul ziarului, mai mult de jumătate dintre respondenți (53%) au evaluat concernele automobilistice germane mari drept întreprinderi în care nu merită să ai încredere. Alți 39% dintre respondenți și-au exprimat îndoiala, însă totuși mai mult în favoarea giganților auto. Despre încrederea deplină față de companii au declarat doar cinci la sută din persoanele intervievate. Alte trei procente au declarat că le este dificil să răspundă.

La sondaj au participat 500 de persoane. De remarcat faptul că, în ciuda adevărului descoperit cu indicii falsificați ai toxicității gazelor de eșapament, populația Germaniei nu vrea totuși să treacă rapid la electromobile: 79% dintre respondenți au fost împotriva faptului ca autoritățile să introducă interdicția de vînzare a autovehiculelor cu motoare cu ardere internă de la o anumită dată, considerînd că un asemenea pas este prea dur.


Între timp, administrația locală examinează aplicarea anume a acestor măsuri. Spre exemplu, autoritățile München-ului se gîndesc să interzică exploatarea motoarelor diesel în oraș, din cauza situației ecologice precare. Excepție se va face doar pentru transportul public și noile modele cu motoare diesel, care sînt conforme cu cele mai recente standarde ecologice Euro-6. Deși chiar și în acest caz, sub interdicție pot accede, potrivit diverselor estimări, de la 133 000 pînă la 170 000 de automobile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?