X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mașina de poliție fără șofer este pregătită să iasă pe străzile din Dubai

31 iul. 2017,, 19:31   Externe
1815 0

Mașina de poliție fără șofer este pregătită să iasă pe străzile din Dubai, dar autoritățile anunță că nimeni nu se va putea plimba cu ea pentru că este mult prea mică, scrie CNN.

Continuînd inițiativa Smart Dubai, în cadrul căreia a fost introdus primul polițist robot în metropola arabă, Poliția a semnat un acord cu compania olandeză OTSAW Digital pentru a introduce așa-numitul „robot autonom de securitate externă” O-R3 pînă la sfîrșitul anului 2017.

OTSAW prezintă O-R3 ca fiind primul robot de securitate în aer liber la sol, adică o mașină fără șofer, de dimensiuni mici. Aceasta este dotată cu camere HD de 360 de grade, imagini termice, scaner laser și Lidar (detectarea și măsurarea luminii), utilizînd tehnologia SLAM (Localizare simultană și cartografiere). Pentru a putea coircula ea identifică obiectele aflate în jurul ei la o distanță de pînă la 330 de metri.

Khalid Nasser Alrazooqi de la Poliția din Dubai a confirmat pentru CNN că instrumentele de supraveghere ale lui O-R3 vor fi folosite pentru a identifica fețele, vehiculele căutate și obiectele nesupravegheate. Robotul va alerta ofițerii de poliție de la punctul de control prin intermediul aplicațiilor mobile.

Mașinuța cîntărește 125 kg și poate ajunge la o viteză viteză maximă de aproape 15 km/h, vehiculul de la sol O-R3 nu poate să urmărească un răufăcător, dar are în portbagaj o dronă care poate fi lansată și ajunge la o viteză de . Totuși, are un as în gaură. Sau mai degrabă, în portbagaj. Dispozitivul de lansare a robotului poate atinge 45km/h. Alte caracteristici, conform site-ului OTSAW, includ detectarea perimetrului și monitorizarea factorilor de mediu, inclusiv nivelurile de CO2.


„Va fi o parte din sistemele inteligente ale”, adaugă Brigadierul Alrazooqi, spunînd că mai întîi va fi lansată o mașină și apoi numărul acestora va crește în funcție de feedback-ul pe care îl primesc.

Producătorul OTSAW a declarat pentru CNN că poliția din Dubai a fost de acord să achiziționeze 100 de unități pînă în 2020, închiriate cu un cost de 10.000 de dolari/luniă o unitate. OTSAW adaugă că în prezent se află în discuție cu „multiple agenții guvernamentale din diferite țări” cu privire la acest model.

O-R3 încă un pas pentru Poliția din Dubai care urmărește ca pînă în 2030, 25% din forța sa să fie reprezentată de roboți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?