X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Roboți din întreaga lume participă la campionatul RoboCup 2017

31 iul. 2017,, 03:03   Ştiinţă şi IT
3238 0

Roboți din întreaga lume participă săptămîna aceasta în Japonia la RoboCup 2017, o competiție inedită în care sînt expuse cele mai recente produse ale tehnologiei de vîrf și unde micii androizi își demonstrează abilitatea în activități de salvare, sau în jocul de fotbal, relatează EFE.

Androizi sau roboți în formă de cub se mișcă prin sală jucînd mingea pe un gazon artificial, într-o demonstrație a capacităților pe care și le propun organizatorii: dezvoltarea de roboți capabili să dispute un meci de fotbal cu viitoarea Campioană a lumii din 2050.

Cu aproape 390 de echipe provenite din 40 de țări, RoboCup revine la Nagoya (centrul Japoniei) după două decenii de la înființare. Competiția a luat naștere în acest oraș, în 1997, iar în ultimii ani a fost organizată de orașe, precum Joao Pessoa (Brazilia, 2014), Hefei (China, 2015) și Leipzig (Germania, 2016).

Orașul Nagoya, în a cărui prefectură se află sediul gigantului auto Toyota, este unul din principalele centre industriale din Japonia și găzduiește pînă duminică această competiție internațională.


La ediția de anul acesta, participă și institute din Spania la categoria 'Junior', alături de studenți de la universitățile mexicane și chiliene care au creat roboți capabili să joace fotbal.

Scopul acestei curioase și inedite competiții este de a stimula crearea de roboți inteligenți pentru uz casnic, industrie, sau acțiuni de salvare, care participă la diferite probe de concurs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?