Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Petiţia privind declararea lui Rogozin persona non grata, semnată de 1653 de oameni

28 iul. 2017,, 15:52   Politică
4930 21

Timp de patru zile, în Moldova au fost colectate 1653 de semnături în susţinerea petiţiei privind declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata.

Acesta urmează să sosească vineri la Chişinău. Anunţul a fost făcut de fostul şef al Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că la Chişinăul au fost colectate 880 de semnături, din diaspora de peste hotare – 109 semnături. Cele mai active raioane sînt Ungheni, Orhei şi Cahul. Totodată, 15 semnături au fost depuse de locuitorii Transnistriei.

El a dat citire mesajului unui semnatar al petiţiei din Rîbniţa, care a scris: „Susţinătorii separatismului nu au ce căuta pe teritoriul Moldovei suverane".

Vasiloi a menţionat că ideea petiţiei a fost comentată de circa 1 mie de vizitatori, iar site-ul unde este plasată petiţia a avut peste 200 de mii de accesări.

Fostul ambasador al Moldovei în SUA Igor Munteanu susţine că "iniţiativa reprezentanţilor societăţii civile este foarte importantă".

"Autorităţile Moldovei trebuie să fie atenţi la tendinţele din societate şi să tragă concluzii. Vizita lui Rogozin prea puţin probabil că va da cea mai multă autoritate guvernării, care trebuie să ţină cont de opinia cetăţenilor", a spus el.

Politologul Oazu Nantoi "i-a felicitat" pe cetăţenii care au votat la timpul lor pentru alegerea liderului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în funcţia de preşedinte al Moldovei.

"În loc de preşedinte, ne-am ales cu un agent de influenţă al Rusiei. Acesta este statutul lui Dodon astăzi. Şi el merge să-l întîmpine de Rogozin, care este un fascist rus", a spus Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?