Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Profitul Volvo Cars în primul semestru, 2017 a sporit cu 21,2 % și este de 6,8 mlrd. coroane suedeze

31 iul. 2017,, 09:49   Ştiri Auto
3085 0

Producătorul automobilelor de lux Volvo Cars a făcut publică știrea despre sporirea considerabilă a profitului operațional până la 6,8 mlrd coroane suedeze în primul semestru, 2017. Pentru comparație: în perioada respectivă a anului trecut acest indice era de 5,6 mlrd. coroane suedeze. Rezultatul curent a fost asigurat de cota pe piața europeană și de creșterea vânzărilor în China.

Veniturile companiei au atins 99,1 mlrd. coroane suedeze (84,2 mlrd. în primele 6 luni, 2016), iar coeficientul de rentabilitate a profitului operațional a crescut de 6,6 % anul trecut la 6,8 % chiar și pe fondalul investițiilor active în producerea noilor automobile și în elaborarea tehnologiilor.

În primul semestru vânzările au crescut cu 8,2 % comparativ cu aceeași perioadă a lui 2016, și au atins cota 277 641 mașini. Astfel, Volvo Cars stabilește recorduri al patrulea an consecutiv.

«Noi demonstrăm venituri serioase, investind concomitent în reformarea companiei. Continuăm creșterea», – a comentat aceste cifre HåkanSamuelsson, președintele și directorul general Volvo Cars.

În primul semestru, 2017 a ocupat un loc regiunea ЕМЕА (Europa, Orientul Apropiat și Africa), înregistrând creșteri considerabile pe piețele-cheie. Per total, vânzările au sporit cu 6,6 %.

În regiunea Asia-Pacific producătorul suedez a depășit piața la toți indicii de vânzări, cu rezultatul ridicat la 22,6 %. Sporirea din China, d/e/, a constituit 27,6 %.

În SUA Volvo Cars se așteaptă la o creștere stabilă conform totalurilor anului. Limitarea livrărilor a influențat rezultatele vânzărilor în trimestrul unu, însă în următoarele trei luni și anticipând apariția noului SUV de dimensiuni medii XC60 anul 2017 va fi încheiat cu succes.

«La scară globală, noi așteptăm menținerea tempoului de creștere din primul semestru al anului curent. Știm că ne așteaptă anunțurile despre încă un an-record din punct de vedere al vânzărilor », – a spus HåkanSamuelsson.
Ceva mai târziu, în anul curent, Volvo Cars își va prezenta noul XC40, care va completa gama crossoverelor și-i va permite brandului să intre pe segmentul care se dezvoltă rapid – cel al SUV-urilor compacte de lux.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?