X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ziua în care se va decide soarta lui Chirtoacă în calitate de primar

27 iul. 2017,, 18:50   Politică
5129 1

Judecătoria sectorului Buiucani va adopta la ședința sa din 28 iulie o decizie pe marginea demersului procurorilor privind suspendarea temporară din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

La solicitarea avocaților suspectului, ședința pe marginea dosarului penal privind parcările auto cu plată, în care figurează primarul general de Chișinău, a fost amînată pentru 28 iulie. Reprezentanții acuzării și-au exprimat speranța că solicitarea lor va fi admisă, relatează NOI.md.

Apărarea a insistat pe amînarea ședinței de judecată, explicînd acest lucru prin faptul că nu a reușit să se familiarizeze cu toate materialele dosarului penal. La această ședință judecătorii urmau să adopte hotărîrea ce vizează demersul Procuraturii Anticorupție care insistă pe suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar pînă la pronunțarea de către instanță a verdictului final. Judecătorii au mers în întîmpinarea avocaților, amînînd ședința pe vineri, 28 iulie. În cadrul ședinței, potrivit unuia dintre procurori, hotărîrea urmează să fie pronunțată neapărat, după aceasta Chirtoacă, pentru prima dată în ultimii 10 ani, ar putea pierde funcția de primar al capitalei.


Acuzarea a condiționat demersul cu solicitarea de a-l destitui pe Chirtoacă din funcție cu intenția de a-i proteja pe martorii din acest dosar penal, unii dintre care pînă acum ocupă funcții publice, de influența din partea suspectului care, fiind primar general, ar putea folosi resursa administrativă. Totodată, potrivit procurorului Victoria Furtună, măsura preventivă privind suspendarea temporară a lui Chirtoacă din funcție nu încalcă principiul prezumției de nevinovăție a suspectului și este prevăzută de prevederile Codului de procedură penală.

Precizăm că Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani a adoptat la 27 mai decizia de a-l plasa în arest la domiciliu pe 30 de zile. El este suspectat de trafic de influenţă și corupere pasivă, depistate în urma semnării contractul cu Compania austro-ungară EME Parkleitsystem GmbH pentru amenajarea şi deservirea parcărilor auto cu plată la Chișinău. Mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit pe 22 iunie. Dorin Chirtoacă riscă 22 de ani de privaţiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?