Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mare atenție la noua companie de TAXI lansată recent în Chișinău

27 iul. 2017,, 15:20   Capitala
4693 1

Legalitatea serviciilor prestate de noua companie de taxi, lansată recent în municipiul Chișinău, dar și aptitudinile conducătorilor auto care se află la volanul acestor automobile ridică mari semne de întrebare, transmite NOI.md.

Declarația a fost făcută de viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucătaru, care precizează că Inspectorii ANTA au efectuat controlul cîtorva dintre mijloacele de transport vizate. În urma acestor controale s-a constatat încălcarea mai multor norme reglementate de Codul transporturilor rutiere privind activitatea de transport rutier în regim de taxi.

„Prin urmare, raportînd prevederile legale enunțate la autovehiculele serviciului ”Yandex Taxi”, vreau să comunic că, din cele trei autovehicule care au fost staționate de către inspectorii ANTA pentru verificări, s-a constatat că niciuna dintre prevederile Codului transporturilor rutiere nu este respectată de către acești transportatori, fapt ce-mi creează anumite dubii privind legalitatea serviciilor prestate, precum și cu privire la aptitudinile conducătorilor auto care se află la volanul acestor mijloace de transport. Totodată, Inspectorii ANTA, în cadrul controlului efectuat, au constatat că mijloacele de transport vizate au încălcat inclusiv normele stabilite la Art. 84 al Codului al. (3.1), prin care se interzice amplasarea, în interiorul și/sau pe caroseria unui vehicul rutier pentru care nu se deține copia conformă a licenței de transport rutier valabilă, a însemnelor, înscrisurilor, dotărilor și a accesoriilor specifice vehiculelor care efectuează transport rutier în regim de taxi,” a specificat Bucătaru.

În acest context, viceministrul îndeamnă toți conducătorii auto să presteze servicii calitative de transport rutier cu respectarea prevederilor legislației în vigoare, în vederea desfășurării în plină siguranță a traficului rutier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?