Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Diacov pledează pentru adoptarea unei noi constituții

27 iul. 2017,, 13:30   Politică
5029 7

În ajunul marcări Zilei Constituției Republicii Moldova, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a relatat în ce condiții a fost adoptat documentul acum 23 de ani și de ce e nevoie de o nouă lege supremă a țării, notează NOI.md.

Dumitru Diacov a mărturisit că a fost onorat să participe la procesul creării și adoptării Constituției.

„Toată perioada premergătoare discuției și adoptării Constituției a fost una foarte importantă, fiindcă adoptarea Constituției a fost una dintre condițiile de aderare a Republicii Moldova la Consiliul Europei și noi atunci, toate ramurile puterii - Președinția, Parlamentul, Guvernul - eram un tot întreg, comparativ cu situația pe care o avem astăzi, din păcate. La 29 iulie a venit și președintele republici în Parlament și, în acele condiții festive, s-a votat Constituția. Trebuie să recunoaștem că în 1994 potențialul Parlamentului ne-a permis să adoptăm o constituție destul de modernă la acel timp”, a declarat Diacov.

Cu toate acestea, politicianul a sugerat că Moldova ar avea nevoie de o nouă constituție, care să servească poporului pentru sute de ani, iar lucrul asupra unui nou text al Legii Supreme ar trebui să înceapă în viitorul apropiat.

„Poate pentru RM, după 25 de ani de experiență, într-un timp nu prea îndepărtat, nu ar strica să scriem o nouă constituție, să ieșim cu ea la referendum. Constituția trebuie să fie constituție pentru sute de ani, nu pentru un deceniu. Lucrul acesta depinde de evoluția evenimentelor, de consens, cum se mai spune la noi deseori în ultimul timp”, a punctat Diacov.


Constituţia Republicii Moldova a fost adoptată pe 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare pe 27 august 1994.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?