Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, după decizia Curții: Nu exclud acțiuni în masă, în luna septembrie

27 iul. 2017,, 12:46   Politică
5525 10

Prin decizia de azi, Curtea Constituțională a demonstrat o dată în plus că este profund politizată, părtinitoare și supusă în mod vădit anumitor influențe ideologice.

Astfel a comentat Igor Dodon hotărîrea CCM prin care nu a fost admisă organizarea unui referendum republican consultativ.

Demnitarul a dat de înțeles că se aștepta la o asemenea decizie a Curții, pe care o califică drept sfidare la adresa cetățenilor. „Ceea ce era de demonstrat: majoritatea parlamentară și partidele de dreapta-unioniste se tem de referendumul pro-Moldova inițiat de președinte. Și au decis să blocheze acțiunile mele, trădîndu-și din nou slăbiciunea și teama. Decizia Curții Constituționale este o sfidare la adresa cetățenilor și a libertății lor de a se expune pe subiecte de interes național. La modul practic, CC-ul a redus rolul cetățenilor statului la nivel de simpli alegători, cu utilitate strict electorală”, a comentat el.

Demnitarul se arată convins că Înalta Curte „a făcut uz de diverse acrobații juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar și fiindcă membrii Curții sînt cetățeni români”. Dodon a menționat că, în ciuda acestei decizii, nu se va opri în intențiile sale de a consulta poporul pe chestiuni de importanță națională. Mai mult decît atît, el nu exclude organizarea unor acțiuni de protest în masă, în toamna acestui an.

„Convocăm mîine ședința Consiliului Republican al PSRM, unde vom lua o decizie în această privință. Nu exclud acțiuni în masă în luna septembrie pe 24, în susținerea inițiativei președintelui”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?