Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul a aprobat fuziunea RED Nord și RED Nord-Vest

27 iul. 2017,, 12:31   Economie
5374 0

Guvernul Moldovei a aprobat fuziunea a două companii de stat de distribuție a energiei electrice –RED Nord și RED Nord-Vest, care, în paralel cu altele, urmează să ducă la reducerea tarifelor la electricitate pentru consumatorii finali, comunică NOI.md.

Cabinetul de miniștri a fost de acord cu propunerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii de a reorganiza SA Reţelele Electrice de Distribuţie Nord prin fuzionare (asimilare) cu SA Retelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest (în calitate de societate asimilată).

Instituţiei de profil i s-a solicitat ca în termen de 4 luni organele de conducere ale societăţilor să adopte decizii referitoare la procesul reorganizării lor prin fuzionare (asimilare).

După cum a menţionat vicepremierul OctavianCalmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, fuzionarea întreprinderilor RED Nord și RED Nord-Vest va contribui la crearea în nordul ţării a unei singure companii care ar presta servicii de distribuţie a energiei electrice, ceea ce va permite sporirea eficienţei muncii, optimizarea cheltuielilor operaţionale, crearea condiţiilor pentru stabilirea unor tarife reale şi întemeiate la serviciile de distribuţie a energiei electrice, egale pentru toţi consumatorii acestei regiuni din categorii echivalente. Aceasta va permite, de asemenea, să fie sporită eficienţa utilizării bunurilor din proprietatea acestor companii, unde statului îi aparţin 100% din acţiuni.

Prim-ministrul Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că fuzionarea RED Nord și RED Nord-Vest va duce la reducerea tarifelor pentru consumatorii finali, care locuiesc în zona de deservire a acestor întreprinderi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?