X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rex Tillerson: Nu plec nicăieri!

27 iul. 2017,, 09:45   Externe
1692 0

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat miercuri că rămîne deocamdată în funcția de secretar de stat, declarația intervenind după ce în presă au apărut informații despre o posibilă plecare a lui din cauza unor dezacorduri cu Casa Albă, relatează AFP și DPA.

"Nu plec nicăieri!", a răspuns, amuzat, secretarul de stat american, primindu-l pe omologul său din Qatar, șeicul Mohamed ben Abderrahmane Al-Thani.

Rex Tillerson a afirmat că relația sa cu președintele Donald Trump este "bună" și că va rămîne în postul de secretar de stat "pînă cînd președintele îi va permite".

Întrebări cu privire la rămînerea lui Tillerson la șefia Departamentului de Stat au apărut la începutul săptămînii, după ce postul de televiziune CNN a difuzat o serie de informații în acest sens. CNN afirma luni, citînd surse anonime, că Rex Tillerson le spusese mai multor apropiați că va pleca din funcție pînă la sfîrșitul acestui an.

Tillerson ar fi "nemulțumit" de interferența Casei Albe în procesul numirii de directori și a secretarilor de stat adjuncți în Departamentul de Stat și ar fi în dezacord și în problema Iranului.


"Este fals, el intenționează să rămînă aici, la Departamentul de Stat", a reacționat marți purtătoarea de cuvînt a diplomației americane, Heather Nauert, recunoscînd că secretarul de stat și-a luat în ultimele zile "doar puțin concediu", după un turneu în Golf în luna iulie, într-o încercare, deocamdată fără succes, de a rezolva criza grava dintre Qatar și vecinii săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?