X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

MAEIE va investiga cazul moldovenilor rămași fără copii în SUA

27 iul. 2017,, 09:01   Societate
2834 0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington, s-au autosesizat pe marginea informaţiei apărute în presă, potrivit căreia autorităţile americane au privat de copii o familie de moldoveni aflaţi în SUA, notează NOI.md.

La momentul actual, Ambasada Republicii Moldova în SUA se află în proces de stabilire a contactelor cu familia respectivă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz.

Totodată, Ambasada va interveni pe lîngă autorităţile americane şi va comunica despre rezultatele acţiunilor întreprinse.

Reamintim că, ieri, în presă a apărut informația precum că un cuplu originar din Republica Moldova are nevoie de 70 de mii de dolari ca să achite serviciile unui avocat care i-ar putea întoarce cei doi copii, fiul de 3 luni și fetița de 3 ani, în familie.

Potrivit părinților, copiii le-au fost luați de organele de protecție a copiilor din SUA, iar motivul ar fi faptul că au aplicat violență asupra lor și starea gravă de sănătate a nou-născutului la fel ar fi cauzată de neglijența părinților, susțin organele de drept americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?