X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Farit Muhametşin a fost convocat la MAEIE

26 iul. 2017,, 13:53   Politică
2863 4

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chișinău, Farit Muhametşin, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu preconizatele manifestaţii prilejuite de aniversarea a 25-a a începutului operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană, notează NOI.md.


Diplomatului rus i s-a atras atenţia în mod repetat asupra inoportunităţii organizării unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă. Autoritățile au argumentat că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. „Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc”, se arată în declarația Ministerului de Externe.

În acelaşi context, au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldovene privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

„Avem ferma convingere că aceasta va contribui la întărirea încrederii şi la crearea unei atmosfere favorabile pentru procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean”, se mai arată în declarația MAEIE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?