Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Propunerea lui Chirtoacă a fost respinsă de Consiliul Municipal

26 iul. 2017,, 13:00   Capitala
3506 0

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal nu a fost inclusă chestiunea privind numirea în funcții a viceprimarilor orașului Chișinău.

Majoritatea reprezentanților aleșilor locali au ignorat solicitarea primarului general Dorin Chirtoacă, care a propus anterior candidaturile fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, și a șefului Departamentului municipal de Sănătate, Mihai Moldoveanu, în calitate de viceprimari. Acest lucru a provocat nemulțumiri în rîndul fracțiunii Partidului Liberal (PL), ai cărei membri sînt candidații propuși, transmite NOI.md.

Problema numirii vice-primarilor, potrivit afirmațiilor unei serii de aleși locali, nu este o prioritate în activitatea Consiliului Municipal, mai ales, ținînd cont de faptul că propunerea de a numi în funcții viceprimarii, a fost făcută publică de Dorin Chirtoacă în acel moment, cînd se afla deja sub arest la domiciliu. „În agenda noastră există probleme mai importante, decît propunerea pe care domnul primar a făcut-o complet ilegal, aflîndu-se în arest la domiciliu. Este clar interesul său în numirea în funcțiile de viceprimari a reprezentanților Partidului Liberal, dar sînt probleme mult mai importante legate de ramurile uscate din oraș, de infrastructura energetică și multe altele. Dar pe liberalii, după cum știm, nimic din toate astea nu-i interesează“, a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.


În replică, șeful fracțiunii PL Ion Ciobanu a făcut apel către colegii din Consiliul Municipal să ignore declarațiile politice răsunătoare, iar pe omologul său din tabăra Partidului Socialist l-a numit „trubadur“. „În ultimul timp ascult cu mare plăcere declarațiile, care seamănă cu exclamațiile unui trubadur. Lucru care-ți, reușește foarte bine, pe nota „10“, i-a spus liberalul tizului său.

De precizat că primarul general Dorin Chirtoacă, la sfîrșitul lunii iunie a înaintat candidaturile fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, și pe cea a șefului Departamentului municipal de Sănătate, Mihai Moldoveanu, la posturile de viceprimari. Aparatul administrativ al Primăriei Chișinău a fost practic „decapitat“, după ce au fost reținuți Dorin Chirtoacă și adjunctul său, Vlad Coteț, iar singurul viceprimarul Nistor Grozavu, conduce temporar administrația municipală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?