X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Povestea neştiută a tortului miresei. Ce simbolizează acesta

29 iul. 2017,, 20:00   Externe
4577 0

În zilele noastre, torturile sînt oferite la cît mai multe ocazii, însă tortul miresei este cel care se remarcă ca fiind cel mai aşteptat. Iată care este adevărata poveste a tortului de nuntă, potrivit One.

Tortul miresei datează din vremuri vechi, încă din timpurile romane. Desigur, romanii nu aveau torturi elaborate, cu decoraţiuni şi creme fine şi sofisticate. În timpul Evului Mediu, torturile miresei erau pur şi simplu biscuiţi sau prăjiturele mai tari. Pe vremea aceea, invitaţii aduceau fiecare cîte un mic tort (de mărimea unei brioşe) la nuntă, care erau puse unul peste altul, iar mirii trebuiau să se sărute deasupra tuturor torturilor, pentru a le aduce noroc în căsnicie.

Tot în Evul Mediu torturile albe simbolizau nu doar inocenţa miresei, ci şi statutul familiei sale de provenienţă. Cu cît glazura tortului era mai albă, mai curată, cu atît familia miresei era de rang mai înalt.La început, doar famiile bogate îşi permiteau să facă astfel de dulciuri, dar săracii au adoptat şi ei obiceiul, preparînd prăjitura din ingrediente mai ieftine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?