X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon a propus etichetarea lui Băsescu în locul lui Rogozin

25 iul. 2017,, 18:50   Politică
3576 9

Petiția cu solicitarea de a-l declara pe Dmitri Rogozin persona non grata va afecta viitoarea vizită a vicepremierului Rusiei în Moldova.

De acest lucru s-a arătat convins președintele Igor Dodon, care a solicitat să fie declarat persona non grata în Moldova fostul președinte al României Traian Băsescu. Șeful statului a făcut acest lucru pa 25 iulie, în cadrul unei întrevederi cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, relatează NOI.md.

Igor Dodon a menționat că statutul de persoană indezirabilă ar trebui atribuit altor „personalități notorii”, iar Dmitri Rogozin are tot dreptul de a vizita liber Moldova și Transnistria. „Numeroase «personalități celebre» care optează pentru ideea lichidării statalității Moldovei trebuie declarate persona non grata, inclusiv fostul președinte al României Traian Băsescu. Sper că această situație (lansarea petiției privind declararea vicepremierului Rusiei persona non grata în Moldova – nota red.) nu va afecta în niciun mod vizita lui Dmitri Olegovici (Rogozin – nota red.) și noi vom susține o întrevedere bilaterală, după care vom pleca în regiunea transnistreană”, și-a exprimat încrederea președintele.

Precizăm că următoarea vizită a lui Dmitri Rogozin în Moldova urmează să înceapă vineri, 28 iulie. El va susține întrevederi cu Igor Dodon, după care ei împreună vor pleca în stînga Nistrului. La Tiraspol este preconizată o întrevedere trilaterală cu participarea liderului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, precum și participarea la manifestările prilejuite de aniversarea a 25-a a derulării operațiunii de menținere a păcii după conflictul militar din 1992.

În ajunul vizitei lui Dmitri Rogozin, pe rețelele de socializare a apărut o petiție lansată din numele „activiștilor civici”, cu solicitarea de a-l declara persoană indezirabilă în Moldova pe vicepremierul, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria. Sub textul documentului și-au lăsat semnăturile cîteva sute de internauți. La rîndul său, Dmitri Rogozin a reacționat sarcastic la apariția petiției în privința sa, scriind pe rețelele de socializare că cunoaște bine cine sînt ”activiștii civici” care s-au declarat autori ai petiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?