X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Nostru va continua protestele împotriva sistemului electoral mixt

25 iul. 2017,, 18:20   Politică
2928 1

„Partidul Nostru” (PN), împreună cu alte formaţiuni de opoziţie, va continua protestele împotriva introducerii în Moldova a sistemului electoral mixt, a declarat vicepreşedintele partidului Dumitru Ciubaşenco.


Astăzi, 25 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că următoarea acţiune de protest va avea loc la 30 iulie.

"Noi vom continua să luptăm. Sînt convins că scopul nostru este justificat. Vrem să le arătăm tuturor că în ţară există forţe care se opun implementării unui sistem care împinge Moldova spre totalitarism. În pofida poziţiei consolidate a partenerilor externi – Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA şi Parlamentul European, politicienii care uzurpează puterea în Moldova au schimbat totuşi sistemul electoral. Vocea noastră va fi auzită la acţiunile de protest, ca apoi să trecem la altă etapă a luptei noastre – să-i impunem pe guvernanţi să renunţe la legea adoptată", a spus Ciubaşenco.

El i-a îndemnat pe deputaţii Parlamentului care nu au votat pentru sistemul mixt să-l conteste la Curtea Constituţională.

"Îi îndemn pe toţi cetăţenii activi să vină la Parlament şi în prima zi a sesiunii de toamnă-iarnă, ca să cerem anularea noului sistem de vot", a menţionat Ciubaşenco.

Un alt vicepreşedinte al PN, Elena Griţco, a dat citire unei declaraţii a formaţiunii, prin care forţele sănătoase ale societăţii, precum şi partenerii RM de dezvoltare sînt invitaţi să se opună implementării sistemului mixt.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?