X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția lui Rogozin la solicitarea de a-l declara persona non grata

25 iul. 2017,, 12:30   Politică
4135 2

Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin a reacționat sarcastic la intenția inițiatorilor petiției privind declararea lui persona non grata în Moldova.

O petiție cu astfel de solicitare a fost semnată de către „un grup de oameni publici”, sub document lăsîndu-și semnăturile cîteva sute de internauți. Textul documentului a fost postat pe rețelele de socializare de către vicepremierul, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, relatează NOI.md.

În petiția expediată structurilor competente „reprezentanții societății civile” insistă asupra interdicției de intrare pe teritoriul Moldovei a lui Dmitri Rogozin, care anterior și-a declarat intenția de a participa la manifestările prilejuite de cea dea 25-a aniversare a inițierii operațiunii de menținere a păcii în Transnistria. „Un grup de activiști civici din Moldova a scris o scrisoare cu solicitarea de a mă declara persona non grata. Cunoaștem noi ce fel de activiști sînt ei”, a comentat cu sarcasm Dmitri Rogozin petiția apărută pe Internet.


Următoarea vizită a lui Dmitri Rogozin în Moldova urmează să fie inițiată vineri, 28 iulie. El va susține întrevederi cu președintele Igor Dodon, după care ei împreună vor pleca în stînga Nistrului. La Tiraspol este preconizată o întrevedere trilaterală cu participarea liderului autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, precum și participarea la manifestările prilejuite de aniversarea a 25-a a derulării operațiunii de menținere a păcii după conflictul militar din 1992.

Precizăm că la ședința plenară din 21 iulie Parlamentul a aprobat Declarația de retragere a trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei. În cadrul ei deputații din majoritatea parlamentară au obligat Rusia să retragă în mod urgent trupele care, potrivit documentului, „prezintă o amenințare permanentă pentru suveranitatea, integritatea și independența Moldovei”.

Dmitri Rogozin a dat o apreciere negativă acestui pas, calificîndu-l drept o eventuală premisă pentru repetarea „scenariului georgian”, unde solicitarea privind retragerea pacificatorilor a fost urmată de introducerea trupelor în Osetia de Sud.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?