Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUA confirmă interdicţia pentru turiştii americani de a vizita Coreea de Nord

23 iul. 2017,, 00:05   Externe
1520 0

Departamentul de Stat american a anunţat, vineri, că va fi aplicată o interdicţie pentru turiştii americani care vor să viziteze Coreea de Nord, din cauza îngrijorărilor de securitate privind sistemul represiv de la Phenian, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Americanii care vor dori să călătorească în Coreea de Nord vor avea nevoie de "un paşaport cu validare specială", după intrarea în vigoare a interdicţiei.

"Din cauza preocupărilor crescînde faţă de riscul grav de arestare şi detenţie pe termen lung în cadrul sistemului de aplicare a legii din Coreea de Nord, Secretarul de Stat [Rex Tillerson] a autorizat o restricţie geografică de călătorie pentru toţi cetăţenii Statelor Unite care folosesc un paşaport pentru a călători în sau prin Coreea de Nord", a spus Heather Nauert, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat american.

Nauert a precizat că validările speciale pot fi acordate "pentru anumite scopuri umanitare sau alte scopuri limitate", iar în celelalte cazuri paşapoartele vor fi invalidate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?