Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reguli noi pentru agenții economici care prestează servicii de jocuri de noroc

22 iul. 2017,, 12:30   Societate
2212 0

Legislația Republicii Moldova cu privire la jocurile de noroc va fi modificată. Acesta va fi completată cu articole noi, în special elemente ce țin de regulile de joc.

În legislaţie se va introduce un nou termen, cel de „joc de noroc cu risc social ridicat”. Astfel, prima modificare ține de interzicerea participării la jocurile de noroc a persoanelor care nu au împlinit vîrsta de 21 de ani - pentru jocurile de noroc cu risc social sporit şi persoanelor care nu au împlinit vîrsta de 18 ani - pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut.

Un nou aliniat introdus în Lege prevede că organizatorul poate să publice Programul de jocuri care corespunde cu Regulile de desfăşurare a jocului de noroc aprobate, pentru a specifica modificările mai dinamice a condiţiilor activităţii sale de joc, cum ar fi: orarul tragerilor, coeficienţii de joc, numărul de evenimente sportive pentru care se permit mizele, numărul de cifre/simboluri/semne care pot forma combinaţia, sistemul de jackpot, cîştiguri suplimentare, instrucţiuni suplimentare pentru jucători, reguli speciale pentru plata cîştigurilor. Programul de jocuri se face disponibil şi actualizat la zi pe pagina web oficială al organizatorului. Modificările programului de joc nu pot afecta mizele care au fost deja acceptate înainte de intrare în vigoare a modificărilor.

Autorii proiectului afirmă că această completarea a Legii va oferi o flexibilitate şi posibilitate de a fi mai receptive cerinţelor pieţei pentru organizatorul de joc.

Totodată, deputații menționează că amendamentele propuse spre operare în cadrul Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc, cu siguranţă vor îmbunătăţi normele de reglementare existente în domeniul vizat, aceste devenind mai clare şi accesibile, precum şi vor ajusta cadrul legal naţional la aquis-ul comunitar şi bunele practici internaţionale, în ceia ce ţine de reglementarea complexă a organizării şi desfăşurarea jocurilor de noroc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?