Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Elevii din Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

21 iul. 2017,, 18:15   Societate
2028 0

Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a comunicat astăzi că medalia de argint a fost obținută de Chiril Solovei, elev în clasa a XI-a la liceul teoretic „Orizont” din mun. Chişinău, iar medalia de bronz i-a revenit lui Dumitru Mitcov, elev în clasa a XII-a la liceul teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori. Olimpicii au fost pregătiţi atît de către profesorii din licee, cît şi de echipa de profesori de la Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universității de Stat din Moldova.

Concursul s-a desfășurat în perioada 6-15 iulie, în Thailanda. La olimpiadă au participat circa 300 de elevi din peste 70 de țări ale lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?