Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

MAE al Transnistriei a îndemnat OSCE să organizeze întrevederea în formatul "5+2"

21 iul. 2017,, 13:20   Politică
1834 0

Ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, îl îndeamnă pe şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, să iniţieze o întrunire la nivelul "Reuniunii permanente" (formatul "5+2" - "I.") pentru a discuta probleme actuale din agenda de lucru în conformitate cu Principiile şi procedurile procesului de negocieri.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul instituţiei transnistrene, despre aceasta el a declarat în ajun la întrevederea de la Tiraspol cu oficialul OSCE, menţionînd că "frînarea artificială în continuare a activităţii "Reuniunii permanente" în formatul "5+2" este inadmisibilă".

"În situaţia în care Moldova continuă să întreprindă măsuri unilaterale împotriva Transnistriei, condiţionarea organizării întîlnirilor în format internaţional prin atingerea prealabilă a unor înţelegeri este contraproductivă", consideră principalul negociator al Tiraspolului.

Prin măsuri unilaterale el are în vedere instituirea de către Chişinău şi Kiev a controlului comun "la frontiera transnistreană" (în realitate, la punctul ucrainean de trecere Cuciurgan pe segmentul central al frontierei moldo-ucrainene - "I.").

"Declaraţiile făcute în cadrul deschiderii punctului de la Cuciurgan confirmă caracterul exclusiv politic al acestei măsuri. Mizăm pe sprijinul partenerilor internaţionali, pentru a nu admite înrăutăţirea vieţii transnistrenilor în urma acestui pas discriminator", a subliniat ministrul.

După cum a informat anterior INFOTAG, preşedinţia Austriei în OSCE consideră că întrevederea în formatul "5+2" trebuie să fie desfăşurată doar în cazul atingerii unor înţelegeri între Moldova şi Transnistria, iar instituirea controlului comun la frontieră este o chestiune exclusiv internă a Chişinăului şi Kievului. Transnistria, care este susţinută de Rusia, este împotrivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?