X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un fotograf a arătat „superputerea“ furnicii (FOTO)

22 iul. 2017,, 04:00   Externe
5828 0

Toţi ştiu că furnicile sînt dependente de muncă. Ele sînt în stare să care greutăţi, să călătorească la mari distanţe, permanent se ocupă de construcţia şi reparaţia locuinţelor lor comunale.

Aţi văzut vreodată o furnică, în stare să care o albină?

Cele mai mari furnici ţesătoare au lungimea de maximum 10 mm. Insectele roşii şi agile nu pot fi întîlnite în Europa: ele populează zonele tropicale si subtropicale, Australia, Africa și Asia de Sud.


Anume încolo a plecat fotograful Eko Adianto, pentru a imortaliza scene din viaţa faunei locale. Odată el a văzut, cum o ţesătoare minusculă face o muncă grea – cară corpul unei albine moarte în mușuroiul său, comunică The Daily Mail.

Tabloul l-a şocat pe Adianto: furnica cîntăreşte circa 5 mg, în timp ce albina – pînă la 200 mg. Cu alte cuvinte, albina este de 40 de ori mai grea decît furnica ţesătoare, care a ridicat insecta zburătoare deasupra capului!

Spre fericirea furnicii, ea n-a trebuit să care singură mult timp atîtea „tone”. I-au venit în ajutor confraţii, care în mod organizat s-au apucat de transportarea greutăţii. În schimb, Adianto a obţinut fotografii uimitoare!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?