Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CIJ a cîștigat procesul de judecată inițiat de un om de afaceri

21 iul. 2017,, 10:30   Societate
1738 0

Centrul de investigații Jurnalistice a cîștigat la Curtea de Apel procesul de judecată pe care omul de afaceri Thomas Moser l-a iniţiat în urma publicării unei investigații, care descria mai multe scheme ilegale în care a fost implicat businessmanul.

În timp ce avocatul lui Moser se declară nemulțumit de decizia instanței, apărătorul Centrului de Investigații Jurnalistice a declarat că probele au scos adevărul la suprafață.

A fost respinsă cererea de apel declarată de avocatul Vladislav Roșca în interesele lui Thomas Moser și Danub Logistics în pricina civilă la cererea de chemare în judecată, înaintată de către Thomas Moser și Danub Logistics către AO centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova prin constatarea lezării onoarei, demnității si reputației profesionale, obligarea la dezmințirea informației și casarea incheierilor de judecată. Astfel, hotărîrea Judecătoriei Chișinău din 10 martie 2017 se menține.

Omul de afaceri Thomas Moser, care este și administratorul portului Giurgiulești, a atacat decizia primei instanțe după ce judecătorii au calificat-o drept una neîntemeiată. Avocatul acestuia susține că nu este de acord cu hotărîrea judecătorilor și că o va contesta la Curtea Supremă de Justiție, după ce va primi decizia motivată.

„Aparent nu sîntem de acord cu această decizie și respectiv probabil o vom contesta, dar trebuie să vedem motivele instanței de judecată.Nnoi considerăm că CIJ prin investigația sa jurnalistică cu referire la ”steagurile false ale Republicii Moldova” și implicarea lui Thomas Moser în această investigație, cînd acesta nu are nicio atribuție la steagurile Republicii Moldova, este evident o defaimare a acestuia și respectiv, îi aduce lezarea onoarei și demnității”, a declarat avocatul Vladislav Roșca.

De cealaltă parte, avocatul Centrului de Investigații Jurnalistice, Valeriu Pleșca, a declarat că analiza jurnaliștilor a fost făcută în baza evenimentelor, care au avut loc pe parcursul anilor, lucruri care pot fi probate.

„Considerăm că instanța de apel a luat azi o decizie corectă menținînd hotărîrea judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care acțiunea reclamanților Danube Logistic și Thomas Moser, reprezentați de avocatul său au fost respinse și considerăm că această decizie a fost luată în baza studierii probatoriului care l-am prezentat iarăși noi și multe relatări anterioare din mass-media cu referire la afacerea netransparentă în referire la transmiterea portului internațional Giurgiulești în administrare privată”, a declarat acesta.

Thomas Moser s-a adresat în instanţa de judecată după ce portalul Anticoruptie.md a publicat o investigaţie amplă „Steagurile false ale Republicii Moldova: conexiunea azero-olandeză”. Thomas Moser este menţionat în descrierea istoricului concesionării Portului Giurgiuleşti, în baza unor scheme financiare dubioase. În calitatea sa de reprezentant BERD, Thomas Moser cunoştea bine toate dedesubturile afacerii Portului Giurgiuleşti. Omul de afaceri a cerut în instanță obligarea portalului să dezmintă public implicarea sa şi a companiei Danube Logistics, investitorul principal din port, în schemele descrise în articol, dar şi să achite cheltuielile de judecată şi onorariul avocatului său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?