X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Strigăt de ajutor al angajaților Air Moldova către Președinte (DOC)

21 iul. 2017,, 08:41   Societate
8903 6

În adresa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon a parvenit o adresare din numele angajaților AIR Moldova, notează NOI.md.

Aceștea atenționează asupra unor nereguli grave, corupției și incompetenței care pune în pericol viața pasagerilor și a personalului navigant, se arată într-o scrisoare adresată președintelui.

Angajații pun toată vina pe umerii directorului companiei, Iulian Scorpan. Ei susțin că în ultimele două săptămîni situația a devenit foarte gravă.

”Aeronava de tip Embraer 190/ER-ECB, care efectua o cursă Chișinău - Verona în data de 9 iulie 2017 s-a defectat în timpul zborului, un defect foarte și foarte grave”, care putea duce la o catastrofă scriu angajații companiei în adresarea sa.

Aeronava pînă în prezent se află pe aeroportul din Verona, responsabilii companiei fiind în căutarea unui nou motor, iar între timp au fost anulate peste 30 de curse de aeriene și reținute alte 80.


Titularii adresării au păstrat anonimatul, motivînd că le este frică de măsurile care ar putea să le ia conducerea companiei în privința lor.

”Dezvoltarea aviației civile și asigurarea securității zborurilor este un obiectiv foarte important pentru țara noastră.

Președintele a luat la control strict problemele sesizate. Șeful statului a dispus Consiliului Suprem de Securitate să întreprindă toate măsurile posibile, conform legislației și să sesizeze organele competente în vederea investigării și contracarării fenomenelor menționate.

De asemenea, problemele din aviația civilă urmează a fi discutate în cadrul unei viitoare ședințe a CSS”, scrie con”, se arată într-o postare a lui Ion Ceban, purtătorul de cuvînt al preşedintelui Republicii Moldova .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?