X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BERD a extins accesul la finanţare a companiilor din Moldova

20 iul. 2017,, 18:40   Economie
2328 0

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) extinde accesul mult prea necesar la finanţare pentru companiile din Moldova printr-un împrumut în valoare de 4 milioane USD către «Express Leasing» SRL, transmite NOI.md

O companie de microfinanţare şi leasing axată pe acordarea împrumuturilor întreprinderilor mici din ţară.
1 milion USD din suma acordată este furnizat de TaiwanICDF, fondul responsabil pentru programe externe de dezvoltare al Taipei China. Acesta este prima co-finanţare a BERD-lui cu TaiwanICDF în Moldova şi face parte din eforturile Băncii de a atrage noi investitori instituţionali în ţară.
Fondurile vor susţine dezvoltarea şi creşterea businessului local, făcînd ca economia Moldovei să devină mai flexibilă, mai competitivă şi mai dinamică.
Dimitri Gvindadze, Şeful oficiului BERD la Chişinău, a declarat: “Spunem bun venit companiei Express Leasing care s-a alăturat eforturilor BERD de a canaliza mai multe fonduri spre întreprinderile mici şi micro business.”
Sergiu Roşca, Directorul General al Express Leasing a spus: “Împrumutul BERD este o contribuţie semnificativă la planul strategic de extindere a cotei de piaţă a companiei şi de întărire a poziţiei de lider în sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Noi sîntem bucuroşi să anunţăm clienţilor noştri despre noile posibilităţi de finanţare a businessului acestora.”
Express Leasing este una din cele mai mari instituţii financiare nebancare din Moldova. Cu nouă subdiviziuni în întreaga ţară, aceasta oferă împrumuturi întreprinderilor mici din diverse industrii, inclusiv din zonele rurale. Compania a fost achizitionată în 2009 de către Grupul NCH, un investitor american în capitalul privat, imobiliare şi businessul agricol.
Promovarea unui management bun şi a transparenţei în sectorul financiar şi bancar reprezintă prioritatea strategică a BERD în Moldova, unde pătrunderea pe piaţă a investitorilor internaţionali ar putea ajuta la sporirea accesului la finanţare, stimularea creşterii economice şi crearea locurilor de muncă.
BERD este cel mai mare investitor instituţional în Moldova. De la începutul activităţii în ţară, Banca a investit mai mult de 1.1 miliarde de euro în peste 110 de proiecte în sectoarele financiar, agricol, energetic, infrastructură şi cel de producere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?