Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ministrul francez al economiei, către Londra: ''Ne vrem banii înapoi''

20 iul. 2017,, 21:30   Externe
2252 1

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a afirmat joi că Marea Britanie trebuie să achite ceea ce datorează la bugetul Uniunii Europene și că acest fapt reprezintă o condiție prealabilă non-negociabilă pentru convorbirile privind Brexit-ul, relatează agenția Reuters.

''Voi spune ceea ce Margaret Thatcher (fost premier conservator britanic) obișnuia să spună: 'Ne vrem banii înapoi''', a declarat Le Maire, răspunzînd întrebărilor din partea parlamentarilor din comisia pentru afaceri economice.

''Putem să discutăm tot timpul despre sumă, dar faptul că Marea Britanie trebuie să achite ceea ce datorează la bugetul Uniunii Europene este o condiție prealabilă non-negociabilă la începutul discuțiilor privind Brexit-ul'', a afirmat Le Maire.

Uniunea Europeană dorește ca Londra să accepte un proiect de lege care să acopere partea sa din angajamentele UE privind cheltuielile efectuate în timp ce Marea Britanie era membră a UE, o sumă despre care Le Maire spune că s-ar putea ridica la 100 milioane de euro.

''Achitarea de către Marea Britanie a restanțelor sale .... este o condiție prealabilă non-negociabilă pentru orice discuții despre viitorul relațiilor noastre'', a mai spus ministrul francez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?