X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Viceministrul Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu delegaţia comună ONU–BM

20 iul. 2017,, 17:13   Politică
1765 0

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a avut astăzi o întrevedere cu echipa comună a ONU şi Băncii Mondiale.

Delegația se află în Republica Moldova pentru a discuta subiecte ce au tangenţă cu adaptarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă la realităţile ţării şi includerea lor în documentele de politici naţionale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE, în cadrul discuţiilor au fost abordate mai multe aspecte de interes comun, inclusiv măsurile preconizate de către autorităţile Republicii Moldova pentru reflectarea îndeplinirii ţintelor prioritare de către instituţiile de resort din ţară şi incluse în documentele strategice de dezvoltare. Modalitatea de raportare privind implementarea, la anumite etape, a obiectivelor şi sinergia dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă şi procesul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană au constituit subiecte suplimentare de discuţie.

De asemenea, interlocutorii au convenit asupra importanţei mobilizării tuturor actorilor interesaţi, inclusiv din partea societăţii civile, în raportarea corectă şi monitorizarea continuă a procesului de implementare a obiectivelor definite drept prioritate absolută pentru eradicarea unor fenomene negative legate de criza economică şi financiară prin care trece toată regiunea şi pentru creşterea economică, promovarea comerţului, sporirea accesului populaţiei la serviciile de bază.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?