Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu a condamnat violența și a mulțumit oponenților pentru spiritul civic

20 iul. 2017,, 15:51   Politică
1661 1

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, indiferent dacă au susținut sau nu proiectul pentru schimbarea sistemului electoral.

De asemenea, salutăm implicarea partenerilor internaționali și societății civile pentru îmbunătățirea proiectului, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu, astăzi, după aprobarea cu 74 de voturi a proiectului care a instituit sistemul electoral mixt, relatează MOLDPRES citînd Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit lui, în Parlament s-a ajuns la un compromis, deoarece a fost păstrat sistemul proporțional pentru jumătate din parlamentari și create circumscripții uninominale pentru alegerea altor 51 de deputați. ”Următorul exercițiu de vot se va realiza printr-un nou sistem, este un început nou pentru țară. Am realizat promisiunea făcută ani de-a rîndul oamenilor de majoritatea partidelor, care s-au angajat și au cîștigat alegeri prin promovarea sistemului mixt de vot”, a mai spus Candu.

Totodată, Andrian Candu a amintit că toți au dreptul să protesteze, dar protestele trebuie desfășurate într-un cadru legal. ”Avem lege care permite protestul, dar și norme care reglementează cum se organizează protestul. Regret comportamentului lui Andrei Năstase și a tuturor celor care au manifestat agresiv, supărați că oamenii nu au răspuns invitației lor. Regret și condamn orice comportament agresiv”, a spus președintele Parlamentului.

Andrian Candu a amintit despre regulile democratice care presupun respect pentru opiniile oponenților, toleranță și nu admit violență și agresivitate.


Astăzi Parlamentul a susținut cu 74 de voturi schimbarea sistemului electoral. Susținătorii și oponenții proiectului de lege au organizat manifestații în fața legislativului cu această ocazie. Amintim că proiectul care introduce sistemul electoral mixt a fost expertizat de Comisia de la Veneția și supus dezbaterilor publice, inclusiv pe platformă parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?