X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Dodon condamnă decizia guvernului ce vizează vizita lui Rogozin

20 iul. 2017,, 16:30   Politică
7997 26

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, condamnă decizia Guvernului care a refuzat să permită venirea avioanelor militare ruse în republică. Într-un interviu pentru agenţia rusă TASS, el a spus că această decizie este "un pas neprietenos".


"Cînd anul trecut, în Moldova, care este un stat neutru, a venit un avion al Ministerului Apărării SUA cu un grup de generali, acest lucru nu a ridicat nicio întrebare Guvernului", a amintit Dodon.

El a spus că planifică să aibă o întrevedere cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria şi copreşedinte al comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică cu Moldova.

"Planificăm să mergem împreună la manifestaţiile consacrate încheierii conflictului transnistrean, aniversării a 25-a a operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a RM şi planificăm să mergem inclusiv în Transnistria", a menţionat Dodon.

În ajun, Republica Moldova a refuzat să-i acorde vicepremierului rus Dmitri Rogozin permisiunea de a veni la Chişinău şi Tiraspol la bordul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Militare ale Rusiei. Cu aeronavele urmau să ajungă o delegaţie oficială rusă şi un grup mare de artişti, care trebuiau să susţină la Tiraspol un concert dedicat împlinirii a 25 de ani de la începerea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?