Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Proiectul de lege privind întărirea securităţii informaţionale a statului, aprobat

20 iul. 2017,, 14:50   Politică
1875 0

Guvernul a aprobat în ajun un proiect de lege privind modificarea Codului audiovizualului, care prevede întărirea securităţii informaţionale a statului.


Documentul a fost iniţiat de PDM în vederea combaterii propagandei informaţionale în presă.

Proiectul de lege prevede protejarea spaţiului informaţional al Moldovei şi asigură un standard european de prezentare a informaţiei politice.

Documentul permite radiodifuzorilor să emită doar programe informaţional-analitice, ştiri şi emisiuni cu caracter informativ, informativ-analitic, militar şi politic produse în statele membre ale UE, SUA, Canada, precum şi alte state care au ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră.

În acelaşi timp, iniţiativa legislativă limitează transmisia programelor informaţional-analitice din alte state care nu corespund standardelor şi rigorilor internaţionale.

Proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia şi retransmisia emisiunilor respective din străinătate, în special, amenzi de la 40 la 70 mii lei, precum şi retragerea licenţei.

Iniţiativa a fost propusă în baza mai multor analize şi rapoarte, inclusiv de către Fundaţia Soros şi Asociaţia Presei Independente, care demonstrează că există o tendinţă pronunţată de propagandă şi dezinformare, inclusiv din Federaţia Rusă, care pune în pericol securitatea Republicii Moldova.

Anterior, Preşedintele Igor Dodon a declarat că nu va admite adoptarea acestei legi şi nu o va promulga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?