X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi investiții chineze în Moldova

20 iul. 2017,, 12:41   Economie
2772 1

Compania chineză Dynavolt intenţionează să investească în Moldova şi să deschidă pînă la toamnă în ţara noastră o întreprindere de fabricare a acumulatoarelor, bateriilor modulare flexibile pe bază de litiu pentru aplicații C & I și vehicule electrice.

Reprezentanţii ei au declarat acest fapt în cadrul întrevederii de la Chişinău cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei, la care au fost examinate noile posibilităţi de investire în ţara noastră, comunică NOI.md.

Delegaţia Companiei chineze Dynavolt, producătoare de dispozitive de stocare a energiei (acumulatoare de energie), este condusă de Frank Chen, director al Centrului internațional de business. După cum s-a menţionat, interesul de a investi în Moldova al acestei companii chineze a apărut după negocierile cu şeful Ministerului Economiei în mai curent la Beijing.

În cadrul acestei întrevederi de la Chişinău Octavian Calmîc a prezentat climatul favorabil pentru investiții în Moldova, menționînd că companiile chineze pot beneficia de condiții avantajoase oferite de zonele economice libere, precum și modalitățile de implementare a proiectelor comune de cooperare.

Frank Chen, directorul Centrului internațional de business, a relevat disponibilitatea Companiei Dynavolt de a investi în Moldova prin deschiderea pînă în toamna anului 2017 a unei întreprinderi de fabricare a acumulatoarelor, bateriilor modulare flexibile pe bază de litiu pentru aplicații C & I și vehicule electrice.

El a specificat că Dynavolt este unul dintre primii producători de electronice inovatoare și flexibile, și dispune de un sistem de management al bateriei foarte eficient și control independent al fiecărei serii de baterii, care vizează aplicații comerciale și industriale de la 30kW pînă la instalații multi-megawatt. Această combinație oferă experiența necesară în furnizarea serviciilor de asistență la rețea și a sistemului propriu de gestionare a energiei.

Părțile au făcut schimb de opinii privind noile tehnologii și modalitățile de implementare ale acestui proiect în țara noastră, subliniind că va constitui o industrie de energie curată și o garanție pentru creșterea în continuare a competitivității companiilor în domeniul energiei regenerabile, a vehiculelor electrice și a stocării energiei electrice.

Octavian Calmîc, ministrul Economiei a vorbit despre promovarea comerțului internațional prin prisma reformelor inițiate de guvern și extinderea cooperării comercial-economice cu toate țările. În context, el a menționat că acest proiect va stimula dezvoltarea tehnologiilor emergente, crearea unui sistem durabil, precum și dezvoltarea cooperării bilaterale reciproc avantajoase și crearea noilor locuri de muncă.

Compania Dynavolt este un producător și dezvoltator listat la bursă cu trei divizii principale: baterii avansate (cu mai multe și diverse tehnologii), vehicule electrice (producție și leasing) și energie nouă și regenerabilă, dezvoltarea energiilor regenerabile și a proiectelor de stocare a energiei electrice, distribuția și vînzarea energiei electrice. Dynavolt activează în peste 90 de țări și regiuni de pe glob.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?