X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum comentează Dodon votarea sistemului de vot mixt

20 iul. 2017,, 11:46   Politică
2879 4

Astăzi Parlamentul Republicii Moldova, cu votul a 74 de deputați a adoptat proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt.

Președintele Republcii Moldova, Igor Dodon a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care salută acest vot, specificînd că este inițiativa pe care a lansat-o în luna aprilie iar proiectul a menținut în totalitate conceptul propus de el, care prevede:

- Menținerea pragului electoral de 6% pentru partide de accedere în Parlament.

- Desfășurarea alegerilor pe circumscripții într-un singur tur.

- Alegerea deputaților pe circumscripții speciale regiunea Transnistreană.


- Mandate de deputat pentru diaspora. În ce privește numărul secțiilor de votare în diasporă a fost inclus un criteriu suplimentar pe care îl promovăm încă din 2015 și anume – numărul persoanelor carese află, muncesc sau sînt stabilite permanent în țara în care urmează să fie deschise aceste secții de votare.

În acest context, dodon a felicitat fracțiunea Partidului Socialiștilor cu această ocazie.

"În anul 2011 inițiativă respectivă a fost inclusă în programul Partidului Socialiștilor, în fruntea căruia m-am aflat pînă la investirea în funcția de Președinte al țării, iar în 2014 acesta a fost parte componentă al programului electoral al PSRM. La elaborarea proiectului de lege s-a ținut cont de solicitarea unei mari părți a populației țării care dorește o reformă politică reală și echilibrată, în folosul cetățenilor" a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?