Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova au fost anunţate preţurile de achiziţie a cerealelor

20 iul. 2017,, 13:20   Economie
8200 0

În Moldova au fost anunţate preţurile de achiziţie a cerealelor din prima grupă a noii recolte, comunică NOI.md.

În special, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Moldovei a comunicat despre începutul achiziţionării cerealelor din prima grupă şi a anunţat preţurile aproximative propuse de aceste companii la producţie.

Potrivit comunicatului instituţiei agricole, din discuții cu companiile exportatoare rezultă că preţurile de achiziţionare propuse de ele la grîu variază între 2,4 şi 2,6 lei/kg, la orz – 2,2-2,4 lei/kg, la mazăre – 3,4 - 3,6 lei/kg şi la rapiţă – 6,4- 6,6 lei/kg.

La Ministerul Agriculturii au indicat că majoritatea producătorilor au menţionat, că din cauza ploilor frecvente, înainte şi în timpul recoltării, calitatea grîului este mai scăzută decît în anul trecut, deşi ei au efectuat la timp fertilizarea de primăvară a semănăturilor.

La instituţia agricolă au comunicat, de asemenea, că ritmurile nu prea înalte de recoltare au fost cauzate de ploile abundente frecvente în unele raioane, dar ei au dat asigurări că în ansamblu culturile vor fi recoltate la timp, în decursul a două săptămâni. Spre exemplu, în raionul Cahul grîul a fost recoltat de pe 1,2 mii ha din suprafaţa totală de 16,8 mii ha. S-au obţinut 4169 t cereale. Productivitatea medie este de aproximativ 3,5 t la ha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?