Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

MAEIE interzice delegației ruse să vină în Moldova la bordul unor avioane militare (DOC)

20 iul. 2017,, 08:38   Politică
5633 22

Ministerul de Externe îi sugerează delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitrii Rogozin să-și anuleze venirea în Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Potrivit deschide.md, ministrul de Externe, Andrei Galbur i-a înmînat astăzi ambasadorului Rusiei la Chișinău o scrisoare prin care se anunță refuzul Chișinăului ca delegația rusă să traverse spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare care urmau să aterizeze atît în capitală, cît și la Tiraspol.

Autoritățile competente din Republica Moldova sînt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spațiului său aerian și aterizare a avioanelor Forțelor Aeriene Militare a Rusiei în aeroporturile din Chișinău și Tiraspol în legătura cu lipsa condițiilor necesare în acest sens, fapt despre care partea rusă a fost anunțată anterior de nenumărate ori. Partea moldovenească amintește despre lipsa mecanismului de asigurare a controlului din partea autorităților competente moldovenești asupra activității de zbor care implică folosirea aeroportului din orașul Tiraspol.

În acest context, exprimînd regretul în legătura cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, autoritățile moldovenești consideră inoportună desfășurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral”, se menționează în document.

În scrisoare nu este pomenit numele lui Dmitrii Rogozin, dar deducem cu ușurință că mesajul îi este inclusiv adresat, mai scrie sursa citată. Or tot azi, președintele Igor Dodon s-a văzut cu Ambasadorul rus, întîlnire la care a fost anunțat despre intenția lui Rogozin de a veni în Moldova pentru a participa la sărbătoarea dedicată celor 25 de ani de la începutul operațiunii de pacificare de pe Nistru.


Autorităţile moldoveneşti au anunțat partea rusă despre faptul că „aniversarea încetării conflictului armat de pe Nistru urma să fie marcată în baza unui plan comun de manifestări, or, în lipsa unui astfel de plan desfăşurarea în mod unilateral a unor atare acţiuni nu este de natură să contribuie la întărirea încrederii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?