X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Aviz pozitiv la Guvern pentru proiectul privind combaterea “propagandei ruse” în Moldova

19 iul. 2017,, 18:10   Politică
2657 4

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat avizul la proiectul de lege cu privire la combaterea “propagandei ruse”, propus de Partidul Democrat din Moldova.

În documentul prezentat de Ministerul Justiției găsim mai multe modificări, unul dintre care vizează amenzile aplicate pentru încălcarea legislației. Astfel, se menționează faptul că mărimea amenzilor pentru radiodifuzori „nu sunt proporționale cu încălcările” și, respectiv, nu sunt ”diferențiate” în funcție de conținut.

Proiectul, prezentat în luna iunie curent de către PD, prevede interzicerea programelor de știri, a emisiunilor politice și a celor cu caracter militar produse în afara țării, în special Federația Rusă. Pentru încălcarea modificărilor, au fost propuse sancțiuni drastice pentru canalele care fac retransmisie și nu se vor spune legislației, fiind vorba de amenzi cuprinse între 40.000 și 70.000 de lei. Mai mult, pentru încălcarea legislației se vor aplica amenzi destul de mari, pînă la retrageri de licență.

”Sancțiunile pecuniare prevăzute în acest articol sunt prea mari și nu par a fi proporționale cu încălcările pentru care se preconizează fi aplicate. La fel, sancțiunile nu sunt diferențiate în funcție de conținutul informației distribuite. Astfel, nu ar trebui aplicată aceeași sancțiune atît față de radiodifuzorii care transmit informații cu caracter provocator sau manipulator, cît și față de radiodifuzorii care nu transmit astfel de informații, dar acestea sunt produse într-o jurisdicție interzisă”, se arată în avizul Ministerului Justiției.


Amintim că proiectul de Lege ce ține de securizarea spațiului informațional din țara noastră a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova de către Partidul Democrat. Proiectul prevede interzicerea programelor de știri, a emisiunilor politice și a celor cu caracter militar produse în afara țării, în special Federația Rusă. La rândul său, președintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat că va bloca proiectul de Lege, motivând prin faptul că este vorba de ”un lucru principial”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?