Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

UE critică Rusia pentru interdicţia aplicată organizaţiei religioase Martorii lui Iehova

19 iul. 2017,, 23:00   Externe
3417 9

Uniunea Europeană a criticat Rusia pentru interdicţia aplicată la nivel naţional organizaţiei religioase Martorii lui Iehova şi a subliniat că orice persoană trebuie să-şi poată exercita credinţa religioasă fără nicio interferenţă, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

UE critică Rusia pentru interdicţia aplicată organizaţiei religioase Martorii lui Iehova (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Luni, Curtea Supremă din Rusia a respins un apel împotriva interdicţiei, astfel că decizia din 21 aprilie rămîne în vigoare.

Instanţa a interzis funcţionarea pe teritoriul Rusiei a organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, aprobînd o cerere a Ministerului de Justiţie de a considera gruparea creştină ca fiind extremistă.

"Martorii lui Iehova, care oricare organizaţie religioasă, trebuie să se poată bucura în mod paşnic de libertatea de întrunire fără nicio interferenţă. Rusia este obligată de Constituţie, precum şi de angajamentele sale internaţionale, să ofere astfel de garanţii", se arată într-un comunicat al Uniunii Europene.


Anterior, OSCE, SUA şi Marea Britanie şi-au manifestat îngrijorarea faţă de decizia instanţei din Rusia.

Ministerul de Justiţie de la Moscova a ordonat închiderea sediului din Rusia a grupării religioase şi a celor 395 de filiele locale, precum şi confiscarea bunurilor organizaţiei.

Martorii lui Iehova susţin că au peste 170.000 de adepţi în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?